Hoppa till innehåll

Baby- och familjesim

Baby- och familjesim erbjuder hela familjen en fin möjlighet till positiv samvaro och inlärning. På babysim tillbringar familjen en avkopplande, men aktiv, halvtimme med lek och plask tillsammans med familjens minsting. 

Utbildade instruktörer hjälper familjen att bekanta sig med babyns temperamentsdrag och favoritsysselsättning i 32 gradigt vatten. Verksamhetens innehåll planeras alltid utgående från barnets utveckling och personliga utgångsläge.


Babysim görs alltid på barnets vilkor.

Utöver att babyn under det första året på babysim lär sig att njuta av vattenlekarna och undervattensvärlden har barnet även möjlighet att träna färdigheter som håller på att utvecklas och bekanta sig med vattnets fysik.

När kan man börja på babysim? 

Den mest ideala åldern för att börja på babysim är då barnet är minst tre månader. Då är barnet tillräckligt länge vaken och barnet orkar röra sig mer. Det finns ingen övre åldersgräns för att börja på babysim. Barnet ska väga minst 5 kg för att hållas varmt i 32 gradigt vatten.

Baby- och familjesim passar till de flesta barn med särskilda behov. Om nödvändigt fråga din behandlande läkare om lov att börja simma.

Kom ihåg att man rekommenderar inte att ett barn under ett år tas till simhallen eller badinrättningen annat än i samband med arrangerad babysimverksamhet. Man mäter nitrathalten i bassänger där man arrangerar babysim.

Var hittar jag en bra babysimplats? 

De baby- och familjesimplatser som Finlands Simundervisnings- och Livräddningsförbund (FSL) rekommenderar känner du igen på säl-logon. Den får bara användas av aktörer som fått FSL:s diplom för säkert baby- och familjesimplats och vars verksamhet uppfyller de krav som ställs för en säkert och kvalitativ baby- och familjesimverksamhet.

Kolla närmaste säkert baby- och familjesimsplats. (Besök en extern webbplats. Länken öppnas i en ny flik.)

Tyckte du att innehållet på den här sidan var användbart?