Hyppää sisältöön

Vauva- ja perheuinti

Vauva- ja perheuinti tarjoaa koko perheelle hienon mahdollisuuden positiiviseen yhdessäoloon ja oppimisen hetkiin. Vauvauinnissa perhe viettää kiireettömän, mutta aktiivisen puolituntisen perheen pienimmän kanssa leikkien ja puuhastellen.

Koulutettu ohjaaja auttaa perhettä tutustumaan uuden tulokkaan temperamenttipiirteisiin sekä lempipuuhiin lämmitetyssä 32 asteisessa vedessä. Toiminnan sisällöt suunnitellaan aina lapsilähtöisesti kehitykselliset ja yksilölliset lähtökohdat huomioiden.

Vauvauinnissa edetään aina lapsen ehdoilla.

Sen lisäksi, että ensimmäisen vauvauintivuoden aikana pieni lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja vedenalaisesta maailmasta, lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia kykyjään veden mekaniikkaan ja lainalaisuuksiin tutustuen.

Milloin vauvauinnin voi aloittaa?

Ihanteellisin vauvauinnin aloittamisikä on vähintään kolme kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä, ja hän jaksaa liikkua enemmän. Yläikärajaa vauvauinnin aloittamiselle ei ole. Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32 asteisessa vedessä.

Vauva- ja perheuinti soveltuu myös useimmille erityislapsille. Kysythän tarvittaessa hoitavan lääkärin luvan uinnin aloittamiseen.

Muistathan, että alle yksivuotiasta lasta ei ole suositeltavaa viedä uimahalliin tai kylpylään kuin järjestetyn vauvauintitoiminnan yhteydessä. Nitraattipitoisuus mitataan vain altaista, joissa on järjestettyä vauvauintia.

Mistä löydän vauvauintipaikan?

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) suosittelemat vauva- ja perheuintipaikat tunnistat hyljelogosta. Sitä saavat käyttää ainoastaan SUH:n turvallisen vauva- ja perheuintidiplomin saaneet toimijat, joiden toiminta täyttää turvalliselle ja laadukkaalle vauva- ja perheuintitoiminnalle asetetut vaatimukset.

Katso lähimmät vauva- ja perheuintipaikat SUH:in sivuilta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Oliko tämän sivun sisältö mielestäsi hyödyllistä?